Sådan håndterer du eksamensangst

Eksamen og læseferien står for døren, og det er helt almindeligt for mange at eksamensangsten også så småt begynder at melde sig. Med foråret oplever vi altid et stigende antal henvendelser fra mennesker, der ønsker hjælp til at blive eksamensangsten kvit.

Husk at det er helt normalt at blive nervøs, når man skal til en eksamen - faktisk kan det være godt at være lidt nervøs i sådan en situation, for så præsterer man ofte bedre. Men hvis nervøsiteten tager over og blive for dominerende, kan det være nødvendigt at søge hjælp. Nogle oplever en følelse af, at “klappen går ned”, så de går helt i stå ved eksamensbordet og slet ikke får vist alt det, de kan og ved. 

Her er psykologens tre til tips til at afhjælpe eksamensangst: 

  • Sørg for at forberede dig på eksamen ved at sætte dig ind i formen og kravene. På den måde undgår du, at der er andet end din præstation, der forstyrrer i dit hoved.

  • Lav en realistisk læseplan, hvor du indlægger pauser. Pauserne er helt afgørende for at dit hårde arbejde bærer frugt, for ingen præsterer bedre, efter de har terpet uden stop i flere timer, dage eller uger.

  • Hvis uheldet er ude og du går i stå under din eksamen, så prøv at tage tre dybe vejrtrækninger. Det er med til at berolige kroppen og får dig automatisk til at slappe mere af.

Husk at der er hjælp at hente

De værktøjer man lærer til at håndtere eksamensangst kan være brugbare i mange situationer fremadrettet, hvor man oplever et pres for at præstere. I Psykologhuset Indre By har vi stor erfaring med at hjælpe mennesker med forskellige former for angst.

Læs mere om behandlingen af angst her.

psykolog københavn - angst - eksamensangst - præsationsangst symptomer - behandling

Døjer du med eksamensangst?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om, hvordan vi hjælper folk i din situation.

Ring eller send en SMS på + 45 93 89 34 08 eller send en mail til kontakt@psykologhusetindreby.dk.

Forrige
Forrige

Bryd dine mønstre med schematerapi

Næste
Næste

Parforhold og penge